Novusan voor de doe-het-zelver

Novusan

Latere horizontale barrière

Op veler verzoek van de particuliere sector hebben wij besloten onder de naam “Novusan” een produktreeks te creëren voor toepassing in eigen land.
Wij bieden u een organisch injectiemateriaal tegen opstijgend vocht en dwarse vochtigheid in metselwerk.
Bekijk de toepassing en ervaar zelf hoe eenvoudig het is om vochtige muren duurzaam droog te maken met ons product in uw eigen werk.

NOVUSAN

novusan flaschen
novusan bedarfsrechner

Hoeveel heb ik nodig?

Wandlengte (m):

Wanddikte (cm):

Hoeken:

De verbruikscijfers zijn bij benadering.
Afwijkingen kunnen optreden afhankelijk van het wandmateriaal.

Toepassing

MAAK UW EIGEN HORIZONTALE SCHERMEN met NOVUSAN

NOVUSAN behoort tot de zogenaamde hydrofobe (waterafstotende) barrièresystemen, is niet in water oplosbaar en verspreidt zich zelfs in volledig doorweekte muren. Het impregneert het metselwerk op een waterafstotende manier zonder de poriën te bedekken of te verstoppen.
Hoe kunt u uzelf helpen als uw kelder vochtig is? In deze video leggen we de vier stappen uit voor een droge muur met NOVUSAN.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

novusan horizontalsperre vorbereitung
Stap 1

Teken de hoogte van de eerste rij gaten op de muur en maak markeringen met tussenruimten van 12,5 cm voor de afzonderlijke gaten. Gewoonlijk ca. 10-15 cm boven de vloer. Begin op een afstand van 5 cm bij de hoek van de muur.

Stap 2

De gaten worden naar beneden in de wand geboord met een boorkerndiameter van 14 mm onder een hoek van 30-50°, afhankelijk van de wanddikte. Indien mogelijk moet het boren beginnen in de steen en niet in de voeg, waarbij de gaten ten minste één dragende voeg moeten doorboren. De gaten moeten eindigen in het midden of in het buitenste derde deel van de dwarsdoorsnede van de muur en ongeveer 15 cm boven de vloer worden aangebracht.

novusan-reinigung-aussaugen
Stap 3

Gebruik een stofzuiger om het boorstof uit de boorgaten te verwijderen. Dit versnelt de absorptie van NOVUSAN in het metselwerk.

Stap 4

Neem nu een fles NOVUSAN, vul deze met de berekende hoeveelheid per boorgat en schroef de tuit op de fles. Steek nu de fles in het boorgat. De fles zal langzaam leeglopen in het metselwerk. Dit proces kan tot 14 dagen duren, afhankelijk van het metselwerk. Daarna kunt u de flessen uit de boorgaten halen en de boorgaten afdichten met mortel.

Waterdicht maken van gebouwen. Innovatief en duurzaam – NOVUSAN

Dit is hoe Novusan werkt!

In deze video kunt u zien hoe ons product kan helpen bij optrekkend vocht in metselwerk. Het injectiemateriaal wordt via capillaire werking verdeeld nadat het boorkanaal is gevuld. Dit is mogelijk zelfs als het metselwerk volledig vochtig is. Na een toepassings- en distributietijd van 3-4 weken begint de droogfase, aangezien het capillaire watertransport door ons product wordt verhinderd. Na verdamping van het dragermateriaal in het produkt blijft een duurzaam polymeer over, dat capillair watertransport blijvend verhindert, maar toch de diffusie-openheid van het bouwmateriaal waarborgt.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Beoordelingen van klanten

Ik heb bewust langer gewacht met het schrijven van het overzicht omdat ik eerst het succes op langere termijn wilde waarnemen. Vandaag kan ik zeggen dat het product absoluut aan mijn verwachtingen heeft voldaan en dat de vochtigheid in de muur aanzienlijk is verminderd. Het aanbrengen was betrekkelijk eenvoudig en kan door een redelijk bekwame doe-het-zelver worden uitgevoerd.

Wolfgang K.
novusan injektionsflasche

Ik heb het Novusan systeem in de gang gebruikt. Helaas hebben we altijd te maken gehad met opstijgend vocht uit de fundering, aangezien dit gebied geen kelder heeft. De vloeistof liep in mijn geval vrij snel in het metselwerk en verspreidde zich zeer goed. De droogfase is nog aan de gang, dus voorlopig maar 4 van de 5 sterren. Maar ik kan Novusan nu al 5 sterren geven voor ondersteuning. Ik had een vraag over de vloeibaarheid van de vloeistof en die werd zeer snel en professioneel beantwoord. Echt een top klantenservice. Als de vloeistof in de muur is opgedroogd en het effect compleet is, geef ik het graag de volle 5 sterren!

Amazon Kunde

NOVUSAN

Ik kwam Novusan toevallig tegen. Aangezien ik niet overtuigd ben van de producten die in de handel worden aangeboden in termen van gemakkelijke verwerking en kwaliteit van het materiaal. Met Novusan heb ik een product gevonden dat aan mijn verwachtingen voldoet. Ik heb een hekwerkplek op de muur van de trap naar de kelder. Ik heb de muur in korte tijd met Novusan behandeld en de inhoud van de fles was voldoende. Ik kon de plek de volgende dag al overschilderen. De aanvraag was gemakkelijk dankzij de verstrekte instructies.

Jan B.
novusan-reinigung-aussaugen

Zeer snelle levering en ik ben tevreden met het product tot nu toe. Alles verklaart zichzelf. Ik heb de gaten onder een hoek even diep geboord als de lengte van de inlaatpijpen. Open de flessen, verwijder de plastic dop en de beschermkap, zet de inlaatmonden erop en steek ze in de wand. De flessen hebben een merkteken dat ik vaak heb gezien. Zodra de muur voldoende heeft geabsorbeerd, kunt u een nieuw gat boren en de fles daar weer gebruiken. In onze kelder is het alleen een voorzorgsmaatregel in de hoek. Natuurlijk zie je geen direct effect, maar ik kan me voorstellen dat het werkt. Ik heb ook gebruik gemaakt van het telefonisch advies en dat was zeer nuttig.

Marek
AustriaSwitzerlandDutchSpainEnglishGerman