Verticale Afdichting

BARRIÈRE TEGEN DWARSVOCHT PENETRATIE

De oorzaak

Zonder een oppervlaktebarrière kan vocht ook binnendringen in de ruimte boven een horizontale barrière als er schade is aan de verticale buitenafdichting, of als deze volledig ontbreekt. De buitenkant van het muurwerk staat voortdurend in contact met de vochtige grond en wordt zo door de capillaire werking doorweekt, wat aan de binnenkant tot uiting komt in verkleuringen, afbrokkelend pleisterwerk en een muffe keldergeur. Voor het afbladderen van het pleisterwerk zijn zouten verantwoordelijk, die uit de bodem of uit de bindmiddelen van de bouwmaterialen worden gespoeld en naar de oppervlakte worden getransporteerd. Om dergelijke vochtindringing te voorkomen, moet een aangetast bouwdeel er permanent tegen worden beschermd.


Hydrofobe oppervlaktebarrière

De oplossing

Een barrière tegen opstijgend vocht is niet voldoende in het geval van transversale vochtdoorslag. BKM.MANNESMANN biedt ook hiervoor een permanente oplossing: de oppervlaktebarrière. Hier wordt het gehele muuroppervlak dat in contact staat met de grond, geblokkeerd tegen het binnendringen van vocht. Om een dergelijke “hydrofobisering” van het gehele oppervlak te verzekeren, worden gaten geboord op een dambordwijze en wordt het materiaal op deze wijze in de wand gebracht. Dit is mogelijk in elk homogeen muurwerk. Zelfs in holle bakstenen, zolang zij doorlopende mortelvoegen hebben, kan deze latere afdichting worden gerealiseerd. De oppervlaktebarrières in het BKM MANNESMANN systeem worden bovendien gekenmerkt door hun lange levensduur, wat een groot voordeel biedt ten opzichte van andere producten.


Produkte für eine Flächensperre

Algemeen

Injectie via boorgaten heeft al vele jaren zijn waarde bewezen als middel om achteraf barrières tegen vocht in een bouwdeel aan te brengen. BKM MANNESMANN is gespecialiseerd in de produktie en verwerking van organische produkten die op deze wijze worden geïnjecteerd en een betrouwbare barrière vormen tegen optrekkend vocht of dwarsvochtindringing in mineraal muurwerk. Een polymeer opgelost in hoogzuivere paraffineolie zorgt voor een waterafstotende laag in de poriën van het bouwmateriaal.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Flächensperre der BKM Mannesmann
Horizontalsperre. Lanze zur Verpressung von HZ250 Pro

Toepassing

De beproefde boorgatinjectiemethode wordt ook gebruikt om een latere oppervlaktebarrière te creëren. Het materiaal wordt in het onderdeel geïnjecteerd door middel van injectie onder lage druk. Daartoe worden gaten geboord onder een hoek van ongeveer 45° en worden injectielansen gebruikt. Afhankelijk van de staat van het muurwerk worden de gaten in de muur geboord met tussenruimten van 12,5 tot 25 cm, verspringend als een schaakbord. In het gedeelte van de muur dat aan de buitenkant in contact staat met de grond, wordt vervolgens een barrière tegen dwars doorslaand vocht gecreëerd.

BKM Mannesmann Horizontalsperre Grafik.
Produkte für Gewerbekunden

Werkingswijze

De paraffineolie zorgt voor de verdeling van het materiaal tot in de fijnste scheurtjes en poriën. Na injectie in het aangetaste muurwerk verdampt het geleidelijk weer volledig. Aan het einde van de reactietijd van ca. 3 weken is er alleen nog een permanent waterafstotende polymeerfilm op de poriewanden van het muurwerk, vergelijkbaar met een vernis. Het materiaal is niet oplosbaar in water en verspreidt zich zelfs in volledig met water verzadigd muurwerk. Door zijn aard en eigenschappen mengt het zich ook niet met het poriënwater dat in de poriën van het muurwerk aanwezig is. Door de lagere oppervlaktespanning in verhouding tot het aanwezige water wordt het overtollige water uit de haarvaten verdreven door de capillaire druk die ontstaat. Certificeringen door onafhankelijke laboratoria voor materiaalonderzoek vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsbeheer bij BKM en worden met regelmatige tussenpozen uitgevoerd en vernieuwd.

Flächensperre im Keller

Beveiliging

BKM injectieproducten worden geproduceerd onder de strengste kwaliteitsvoorwaarden en worden voortdurend getest op constante kwaliteit en productuitmuntendheid. Daartoe heeft BKM MANNESMANN AG eigen productnormen gedefinieerd die in heel Europa geldig zijn en staat zij garant voor de conformiteit ervan met de naam BKM MANNESMANN. Dit betekent dat elke klant er zeker van kan zijn dat hij altijd alleen de beste kwaliteit ontvangt en gebruikt. Certificeringen door onafhankelijke laboratoria voor materiaalonderzoek vormen een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsbeheer bij BKM en worden met regelmatige tussenpozen uitgevoerd en vernieuwd.

BKM.MANNESMANN Garantie
AustriaSwitzerlandDutchSpainEnglishGerman