Muurwerk consolidatie

Mauerwerksverfestigung geben alten Mauern halt

MuurWERKWAPENING GEEFT OUDE MUREN WEER STABILITEIT

Het natuurlijke verouderingsproces van een gebouw kan leiden tot een loslating van het muurwerk en zo het draagvermogen aanzienlijk verminderen. BKM.Mannesmann, als fabrikant van muurwerkconsolidatie, gebruikt een twee-componenten, ftalaatvrije kunsthars die kan worden geïnjecteerd om muurwerk en beton te consolideren.

Muurversteviging is het achteraf inbrengen van injectiemiddelen, rechtstreeks in de voegen, scheuren of holten van het muurwerk, die bijdragen tot de structurele verbetering.

Enerzijds worden holten en scheuren opgevuld en anderzijds ontstaat er, dankzij de penetratie van de poreuze voegmortel met de kunsthars, een verlijming van de bakstenen. Niet alleen worden de holten van de bakstenen zelf opgevuld (spouwvulling), maar vooral wordt de verouderde mortel tussen de bakstenen vervangen. Het resultaat is een hoogwaardige muurwerkwapening die voldoende stabiliteit biedt voor de bestaande structuur. Bij reactie met water heeft de muurwerkconsolidatie een beperkte volumetoename en zijn lage viscositeit zorgt voor een diepe penetratie in de fijnste structuren van het gebouw. Neem contact met ons op voor een niet-bindend gesprek over dit onderwerp bij u op locatie.

AustriaSwitzerlandDutchSpainEnglishGerman