SCHEURINJECTIE

Scheuren in het beton en Muurwerk

De oorzaak

Scheuren zijn niet volledig te vermijden in de meeste gangbare bouwmaterialen.  Zij doen zich altijd voor wanneer de bestaande sterke punten, in de eerste plaats de treksterkte van het materiaal, niet langer bestand zijn tegen de spanningen veroorzaakt door inwendige krachten, chemische reacties of uitwendig aangebrachte belastingen, alsmede thermische en mechanische spanningen. Scheurinjectie met BKM SEF 2K is perfect geschikt voor het herstellen van scheuren in muurwerk of beton.


De scheur is aan de oppervlakte verbreed om hem beter zichtbaar te maken. Daarna worden boorgaten gemaakt onder een hoek van 45° ten opzichte van het verloop van de scheur, waarbij de scheur in het midden van het onderdeel wordt gekruist. Dan worden er injectiepakkingen geplaatst. Met een begindruk van ongeveer 20 bar wordt het materiaal nu in de wand geïnjecteerd totdat er een merkbare tegendruk ontstaat en er materiaal aan het oppervlak van het onderdeel tevoorschijn komt.

De oplossing

BKM SEF 2K is een twee-componenten en water-reactieve scheurinjectie. Binnen enkele seconden reageert het met het aanwezige water en vormt een vaste hars waar geen water aanwezig is, die een uitstekende penetratie heeft om zelfs de kleinste scheurtjes te bereiken. BKM SEF 2K is gebaseerd op polyurethaan (PU). Deze scheurinjectie hecht zeer goed op vochtige en droge ondergronden. De hechting van het oppervlak is zeer belangrijk voor de afdichting tegen hoge waterdruk. Bovendien bevorderen polyurethanen de corrosie niet, wat een onmisbare eigenschap is bij de reparatie van scheuren in gewapend beton.

AustriaSwitzerlandDutchSpainEnglishGerman