Restauratiepleister

Restauratiepleister en negatieve barrières

Schimmel bestrijden met een beproefd meerlagensysteem

Of we nu op zoek gaan naar biologische producten wanneer we boodschappen doen in de supermarkt of regelmatig sporten om fit te blijven: Steeds meer mensen zorgen ervoor dat ze iets goeds doen voor hun lichaam. Dit omvat ook het thema gezond leven, want de eigen vier muren zijn tenslotte de centrale plaats van welzijn voor het hele gezin. Een gezond binnenklimaat is onontbeerlijk voor een gezonde leefomgeving. Naast chemische verontreinigende stoffen zoals vluchtige organische stoffen of huisstofmijt, is het vooral schimmel die de gezondheid van de bewoners en uiteraard van het gebouw kan schaden.

De boosdoener is vaak een defecte afdichting van de buitenmuur waardoor water in het muurwerk kan binnendringen, waardoor de afdichting kan loskomen van het bouwdeel. Het resultaat is waterschade onder druk, gepaard met een verhoogde schimmelgroei. Als het waterdicht maken van de buitenkant wordt bemoeilijkt door een terrasoverstek, dichte bomen of andere beplanting, is waterdicht maken van binnenuit de juiste oplossing.

Restauratiepleister renovatie is even eenvoudig als efficiënt. Eerst worden de diffusie-open, minerale slurries in lagen op het aangetaste muurwerk aangebracht. Voor een verdere voorbehandeling van de pleistervloer volgt de voorspuitmortel (Spritzbewurf), die een veilige hechting tussen de minerale ondergrond en de nieuwe pleisterlaag garandeert.

Tenslotte wordt de drukwaterbestendige, snel uithardende en ademende barrièrepleister aangebracht – de nieuwe waterdichting is klaar! Aangezien de oorzaak van de vochtschade door het waterdicht maken is weggenomen, zal er enige tijd verstrijken voordat de natte muur is opgedroogd. Afhankelijk van de ventilatiesituatie kan het tot twee jaar duren voordat het aanwezige vocht volledig is opgedroogd. Onze ventilatiesystemen kunnen voldoende luchtverversing garanderen.

Om het resterende vocht en de zoutschade aan de muur te verwijderen, kan indien nodig nog een renovatiepleistersysteem worden toegevoegd. Wilt u de professionals van BKM Mannesmann aan uw zijde hebben als sterke partner in de strijd tegen vocht, kijk dan op www.bkm-mannesmann.nl of maak een afspraak met ons voor een gratis schadeanalyse. 

AustriaSwitzerlandDutchSpainEnglishGerman