Ventilatiesystemen

BKM TLS 100 Lüftungssystem
Dankzij de discrete vorm kunnen ventilatiesystemen onopvallend in elke woonruimte worden geïntegreerd.

Schade door hoge vochtigheid

De oorzaak

Gebouwen zonder ventilatiesystemen laten vaak niet voldoende luchtverversing toe als gevolg van structurele omstandigheden. Ontbrekende of te kleine ramen en een ontoereikend ventilatiegedrag zijn de belangrijkste oorzaken van vochtschade door de binnenlucht. Het in de ruimtelucht gebonden water kan als condensaat neerslaan op koele wandoppervlakken en zo het bouwdeel beschadigen. Indien lucht met een zeer hoog vochtgehalte niet regelmatig wordt verwijderd, is de kans groot dat dit probleem zich voordoet. Veel kelders en woonruimten hebben onvoldoende mogelijkheden om ze voldoende te ventileren. Tijdgebrek bij de bewoners leidt ook vaak tot een gebrek aan regelmatige luchtverversing. Bij normaal gebruik van een woonruimte hoopt zich vocht op dat slechts in beperkte mate kan worden geabsorbeerd en weer afgegeven door de daar gebruikte bouwmaterialen.


Ohne Lüftungssysteme kann es zu Schimmelbildung im Wohnraum kommen.

Steeds vaker bevinden badkamers zich in nieuwe gebouwen. Voor ruimten zonder ramen, vooral vochtige ruimten, is een betrouwbare afvoer van vochtige ruimtelucht van essentieel belang. Gebeurt dit niet, dan is vochtschade, die in het ergste geval gepaard gaat met schimmelgroei, het waarschijnlijke gevolg.

De gevolgen

Intelligente ventilatiesystemen

De oplossing

BKM MANNESMANN ventilatiesystemen werken volledig onafhankelijk en kunnen voldoende luchtverversing garanderen. Het systeem brengt de temperatuur en de vochtigheid binnen en buiten voortdurend in evenwicht en ventileert of ontlucht de ruimte alleen wanneer de juiste omstandigheden aanwezig zijn. Het systeem zou bijvoorbeeld geen lucht van buiten aanvoeren als daarin meer water gebonden is dan in de binnenlucht. Vooral in tot woonruimte omgebouwde kelders is een effectieve luchtverversing soms gecompliceerd en kan worden ondersteund door BKM MANNESMANN ventilatiesystemen.


Intelligente Lüftungssysteme in einer Halle.

AustriaSwitzerlandDutchSpainEnglishGerman